Dansstudio Creart

 Info over de dansschool

WELKOM

De eerste danspassen in onze dansschool werden gezet in 1984. Onze school is ontstaan met het doel de kinderen en jongeren binnen onze stad en de ruime omgeving daarrond een degelijke dansopleiding te kunnen bieden met danslessen gegeven door bekwame en gediplomeerde lesgevers. Mevrrouw Arlette Nolens bleef tot juni 1999 de drijvende kracht achter alle mogelijke stappen ter bevordering van de dans in Sint-Truiden en omgeving.

In september 1997 startte ook Dominique Lauwers als dansdocente bij Arlette. Dominique was net afgestudeerd aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier, dat nu het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen is geworden aan de Singel te Antwerpen. Na twee jaar liet mevrouw Nolens – in alle vertrouwen – de dansschool over aan haar.

Zo kreeg de dansschool meteen een nieuwe naam: Dansstudio Creart

Na jaren strijden werd in 2002 eindelijk een belangrijke doelstelling bereikt waar mevrouw Nolens jaren voordien ook al zo vaak voor had gevochten: onze dansafdeling ‘klassiek ballet’ werd ondergebracht onder de academie van onze stad, nl Academie Haspengouw Podium. Het was een grote stap en een hele eer dat wij als dansschool daarvoor werden uitgekozen.

Het spreekt voor zich dat onze beide afdelingen, ballet via AHPodium en de afdelingen van Dansstudio Creart voor kleuterdans, jazz, modern-jazz en ballet voor volwassenen heel nauw met elkaar zijn blijven samenwerken. Alle danslessen gaan door op dezelfde locatie en worden grotendeels door dezelfde lesgever(s) gegeven. Zo wordt ook de tweejaarlijkse dansvoorstelling van Creart, onder artistieke leiding van Dominique, altijd in samenwerking met al haar leerlingen uit de balletafdeling van AHPodium gebracht.

Dansstudio Creart is doorheen de jaren, naast de afdeling dans van de Academie, uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het danslandschap. Kwaliteitsvol dansonderwijs staat meer dan ooit centraal voor Dominique en haar meer dan 200 dansers. Maar naast kwaliteit is het zo belangrijk dat elke danser zich goed voelt binnen onze school. Iedere kleuter, jazzdanser of ballerina krijgt bij ons de kans zich te ontwikkelen volgens zijn of haar mogelijkheden. We halen graag het beste uit iedereen en dit met de glimlach.


Dansstudio Creart staat in voor de lesjes kleuterdans als vooropleiding naar de balletafdeling van Academie Haspengouw en voor alle lessen jazz kids en modern-jazz alle leefijden en niveaus. Ook de ballerina’s die na hun dansopleiding aan AHPodium verder willen blijven dansen, kunnen bij Creart terecht om er nog jaren mee door te gaan.

Dancing is the closest thing to magic!

Believe in yourself and you’ll become a star!