Dansstudio Creart

 Dansdisciplines

KLEUTERDANS

Uw kind leert bij ons de basiselementen voor een goede dansopleiding: ritme, coördinatie, flexibiliteit en een goede houding. Op een speelse manier leren de kinderen de basisbeginselen van het dansen en onze focus ligt daarbij op de beginselen van klassiek ballet omdat die dansstijl op deze leeftijd het meeste tot de verbeelding spreekt. De jaren daarna, vanaf de leeftijd van de lagere school, kunnen ook andere richtingen gekozen worden, zowel (modern)-jazz aan onze dansstudio als de balletopleiding aan de Academie Haspengouw, waarmee we steeds zeer intensief samenwerken.


JAZZ KIDS

Deze dansstijl kenmerkt zich door het mengen van klassieke elementen en bewegingen aangevuld met invloeden uit tal van andere dansstijlen. In de danslessen komen dan ook de technieken terug van klassiek ballet waarop jazzdance gebaseerd is. Door elementen uit moderne dansstijlen toe te voegen, brengen we meer swung in de lessen. Deze dansstijl bouwt zich op met veel techniek- en lenigheidsoefeningen. We raden de dansers dan ook aan om deze dansles te combineren met klassiek ballet voor een betere techniek en beheersing. Natuurlijk is dit geen verplichting.


MODERN-JAZZ

Modern-jazz is een mooie dansstijl waarin techniek net zo belangrijk is als emotionele inleving en lichaamsbewustzijn. Het is technisch, heel leuk om te doen en ook sierlijk en emotioneel. Deze dansstijl kenmerkt zich door het mengen van klassieke elementen en bewegingen aangevuld met invloeden uit tal van andere dansstijlen. In de danslessen komen dan ook de technieken terug van klassiek ballet waarop jazzdance gebaseerd is. Door elementen uit moderne dansstijlen zoals hedendaags dans, maar ook hiphop en funk toe te voegen, brengen we meer swung in de lessen.

Vanaf dit niveau worden de technieken uitgebreid met meerdere turns (draaien), jumps (sprongen) i.c.m. de vaste en typerende techieken zoals swing, contact, release, hinge, enz... Tijdens de oefeningen wordt er ook aan de buikspieren gewerkt en gestretcht. De climax is het uitwerken van een eigen choreografie. Jazzdance kan door alle leeftijdscategorieën beoefend worden.


KLASSIEK BALLET

Klassiek ballet is en blijft de basis van alle dansvormen. Door het wekelijks trainen van de juiste technieken verminder je het risico op kwetsuren. Het is een zeer diverse en elegante kunstvorm met als enige instrumenten ons lichaam en onze geest. Dankzij de evolutie van de ballettechnieken maken de leerlingen zich een schitterende discipline eigen, waarin ze schoonheid, energie, tijd en ruimte met elkaar verbinden. Ballet verbetert de postuur en tegelijkertijd wordt er zowel kracht als flexibiliteit opgebouwd.

De cursussen zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen*


BALLET ENSEMBLE

Wie de opleiding klassiek ballet aan Academie Haspengouw Podium heeft afgewerkt, daar niet meer verder kan doorgroeien of voldoende basis heeft in deze dansstijl vanuit een andere dansgroep, kan in deze groep aansluiten. We trainen wekelijks verder op de elementaire klassieke danstechnieken zoals uitdraaitechniek, evenwicht en stabiliteit, hoogte van de benen, sprongkracht, draaitechniek, lenigheid en uitstraling. Voor gelegenheden werken wij aan verschillende choreo's.


BALLET VOOR DAMES

Bij ballet denken de meesten onder jullie misschien alleen aan jonge dansers, jongens en meisjes die probleemloos de meest sierlijke bewegingen uitvoeren, maar ballet heeft juist ook veel voordelen voor beginners die er pas op latere leeftijd mee willen staren. Ben jij zo iemand of wil je graag de draad weer oppikken nadat je er jaren mee gestopt bent? Dan is deze groep iets voor jou!

Naast het trainen van kracht en flexibiliteit heeft ballet een positief effect op de hersenen en kan het zelfs gelinkt worden, wanneer je ook nog op oudere leeftijd blijft dansen, aan een lager risico op dementie. Ballet geeft je een ruime afwisseling aan bewegingen en juist dat kan helpen tegen bvb knie- en rugproblemen. Het versterkt nl. de spieren rond je knie. Ook de buikspieren worden getraind die je rug kunnen ondersteunen. Nog twee voordelen van ballet zijn dat het je evenwicht en je geheugen verbetert.


*kinderen lagere school t/m jongeren schrijven voor onze lessen klassiek ballet in via AHPodium.be

*volwassenen kunnen kiezen voor 'ballet ensemble' en 'ballet voor dames' en schrijven in via dansstudiocreart.be